Inscripcións Esplai I Oci Jove 2023-2024

Benvolgudes famílies,
Fa poques setmanes es va finalitzar l’esplai i l’oci jove d’aquest curs escolar i aprofitem aquest mes de juliol per preparar les activitats pel pròxim curs escolar.Per a les persones amb Síndrome d’Asperger (o amb la condició de l’Espectre de l’Autisme) poden tenir dificultats, en diferent grau, per participar en la vida comunitària i en la realització d’activitats d’oci psicoeducatives. Per aquesta raó, i tenint en compte la importància que pel benestar i el desenvolupament de tota persona, un any més apostem per aquestes activitats (esplai i oci jove). Amb els esplais i oci jove es pretén adquirir i enfortir les habilitats socials i comunicatives, però també oferir un espai per fer activitats i promoure el contacte amb altres persones amb edats similars i evitar sentiments de soledat i incomprensió. Al mateix temps ens permet treballar altres objectius com ara adquirir una major autonomia (per gestionar el propi temps lliure, gestió dels diners…), ampliar interessos, treballar la tolerància a la frustració…. Val a dir que els objectius s’adapten a les necessitats i característiques de cada persona i de cada grup. A més, a fi d’aconseguir un lleure i oci participatiu, les activitats i sortides es pacten amb els participants de cada grup. Els grups es formen tenint en compte l’edat i les característiques dels participants, per tal que siguin el més similars possibles. A cada grup se li assigna un/a responsable de grup i diversos monitors formats en el camp de l’Espectre de l’Autisme que planifiquen, dirigeixen i supervisen l’activitat i el grup. Com a mínim cal 5 participants per formar el grup. Les sessions es realitzen generalment els dissabtes a la tarda i l’horari varia segons el nombre de grups formats. Més endavant us confirmarem l’horari. Generalment els grups amb infants i adolescents es realitzen en el primer torn de la tarda, de 15 a 17, i els grups amb participants més grans es realitzen en el segon torn, de 17:30 a 19:30. L’activitat d’esplai i oci jove consta d’un total de 15 sessions al llarg del curs (d’octubre a juny) repartides en tres trimestres. En cada trimestre es realitzen 4 sessions de 2 hores i una tercera sessió més llarga per fer la sortida trimestral (primer i segon trimestre de 3 hores i tercer trimestre de 6 hores). El calendari previst pel curs vinent és el següent:
– Primer trimestre: 7 octubre (2 hores) 21 octubre (2 hores), 4 novembre (2 hores), 18 novembre (2 hores) i 2 desembre (3 hores) o bé 16 desembre (3 hores).
– Segon trimestre: 17 gener (2 hores), 27 gener (2 hores), 10 febrer (2 hores), 24 febrer (2 hores), 9 març (3 hores) o bé 16 març (3 hores).
– Tercer trimestre: 6 abril (2 hores), 20 abril (2 hores), 4 maig (2 hores), 18 maig (2 hores), 8 juny (6 hores) o bé 15 juny (6 hores).
El preu total de dita activitat és de 370 euros: 120 per trimestre i una única quota anual de 10 euros en concepte de materia.
Si voleu realitzar dita activitat ens heu de retornar degudament complimentat i signat el formulari que rebeu al email abans del 31 de juliol. La documentació cal omplir-la tant pels que us voleu apuntar per primera vegada com pels que ja heu realitzat anteriorment amb nosaltres esplais i oci jove.
 
Per qualsevol dubte ens podeu escriure al sagi.adria@gmail.com